Life without LOST


De 6 ani, in inimile nostre s-a instalat un fir epic, o poveste mistica, o aventura in jungla, un drum terifiant de anevoios al unor personaje create parca dupa chipul si asemanarea noastra, pentru a ne arata noua oamenilor de ce trebuie sa traim cu totii… pentru a nu muri singuri.

Lost – a fost si este de fapt, povestea noastra a tuturor, o trecere in revista a ceea ce trebuie facut cu viata noastra. Viata in viziunea LOST e o suita de evenimente aparent izbite de coincitente, dar care trateaza conditia omului de stiinta. In fond a fost povestea unui singur personaj, Jack Shepard (pastorul) care este calauzit de Christian Shepard (tatal sau – crestin), si de adevaratii sai prieteni (toti cei de pe insula), pentru a accepta ca totul pe aceasta lume este efemer, ca toate se termina la un moment dat mai devreme sau mai tarziu, toti urmeaza aceeasi cale: nasterea – trecerea prin viata – moartea.

Jack e singurul LOST cu adevarat din tot serialul. Lipsit de viata emotionala, aparent certat cu tatal sau, devine un fel de Vitoria Lipan, cautand sa infaptuiasca taina cea din urma, inmormantarea tatalui pierdut si regasit. De fapt este povestea omului care trebuie adus spre a inplini cercul vietii, si care trebuie sa lase in urma trecutul dar sa pastreze amintirile prietenilor de pe insula.

Insula infatiseaza etapa, purgatoriul, prin care un om isi ispaseste pedeapsa. El devine acolo de fapt ceea ce era in sufletul sau, un pastor, un calauzitor, un Iisus al personajelor. Apare si un Iuda, in toata povestea.

In final asistam de fapt la inmormantarea lui Jack, unde turma – trecuti in nefiinta mai devreme sau mai tarziu – isi asteapta pastorii (Christian si Jack). Pastorul cel din urma, ramas sa redea viata (apa si foc) oamenilor, ajunge la finalul atei vietii si moare acolo unde inviase, in padurea de bambus, alaturi de cel mai bun prieten al omului – cainele Vincent, cel care il reanimase la inceput.

Un adevarat World Wide Phenomenon, inceput in 2004 se termina in 2010. Ieri, a o zi foarte trista pentru mine, LOST has come to an end, dar asa cum bine argumenta cineva, e ca o carte pe care trebuie sa o inchizi la final si din care trebuie sa ramai cu invataturile-i nepretuite.

Felicitari tuturor celor care au pus in scena aceast mirific seiral, le multumim pentru ca ne-au deschis ochii.

Goodbye LOST…

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: