Lie to us… bieeaatch


Foarte interesant atunci cand te pricepi si esti profesionist (adica te-ai specializat intr-o meserie). Observi tot felul de prostii spuse si aratate la tv. De exemplu la emisiunea „Spune-mi ce te doare” de pe tvr1, apare o colega de-a mea de breasla, careia realizatoarea emisiunii, sau poate doar prezentatoarea, ii cere cateva sfaturi/mai bine zis ii cere sa ii explice cum se produc tasarile vertebrale, durerile de spate la nivel lombar, de genunchi, etc. Bine pregatita colega explica pe intelesul tuturor ceea ce stiam si eu si Columb.

Se termina emisiunea, si urmeaza secvente din emisiunea urmatoare. Din nou apare o colega de data asta sper sa nu fie kinetoterapeut, care cica aplica ea mititica un masaj de drenaj limfatic. Eu… master (adica studii de specialitate in domeniu) in asa ceva, observ cum duduia o mangaia pe respectiva dolofana. Bai nene daca ala era masaj de drenaj limfatic, eu sunt popa. De-la cu cadelnita. De la pus pe Andy la hora lu` Isaia in biserica la cununie.

Tehnica de aplicare a unui drenaj limfatic e complicata tare. Trebuie sa cunosti foarte bine absolut tot ce inseamna circulatie limfatica, ganglioni limfatici, golirea vaselor de dinaintea zonei pe care vrei sa o lipsesti de lichid. Etc… Plus ca tehnica propriuzisa difera de cea de mai inainte. EEE poveste lunga… De aia nici nu il practic, pentru ca necesita foarte mult timp, cca 2 ore pentru un membru (adica unu din cele patru cunoscute). In schimb ce e drept rezultatele sunt deosebite.

Da… macar daca dati din intamplare peste acest articol, fiti atenti la cine zice ca stie sa faca masaj de drenaj limfatic. Sunt 2 tehnici total diferite de presiune si nu de alunecare de-alungul tesutului cutanat si subcutanat.

NU MINTITI POPORUL CU TEMBELIZORUL…

Reclame
  1. ca doar nu te tratezi de la TV..mai suni si tu un prieten, nu?:))

    • foamea
    • 27 octombrie 2010

    Servus, sunt eu prost sau chior, nu gasesc o adresa de e-mail pe care sa te contactez, as vrea foarte mult sa-ti pun niste intrebari legate de kinetoterapie, nu ca m-ar durea pe mine ceva ci ca as vrea sa dau si eu si vreau un sfat.Acestea fiind spuse, sper sa imi raspunzi la acest mesaj, o seara placuta in continuare !

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: