Romania – un sistem depravat


Corect sau nu termenul din titlu, caracterizeaza totusi un amalgam haotic de reguli impuse de niste tampiti. Asta nu e o noutate pentru noi, dar poate nu stiti cum se obtine un permis auto mai nou.

Dupa ce absolvi scoala de soferi, cu examen ce simuleaza in detaliu proba teoretica cu „organu`” (apropo de asta fac misto toti de politisti, ca sunt condusi de niste prosti, si tind sa imprumute comportamentul superiorilor… e normal sa iti creezi in meseria pe care o practici un model, dar daca el se numeste X prost de pute, ajuns in functie pe bani… te asemeni), trebuie sa te duci frumusel la politie cu dosarelul sa te programezi pentru examenul cu „pulanul”. De obicei asta se da repede, in prima sau a doua zi dupa ce ai terminat orele de conducere. Daca il iei, mergi sa te programezi pentru proba practica. Mai nou aceasta se da dupa 15 zile lucratoare, adica 3 saptamani. Pai in astea trei saptamani e si normal sa iti iesi din mana cu abilitatile practice de manevrare a autovehiculului. Trecand peste asta, cumperi niste ore pentru reimprospatarea dexteritaii. Avantaj scoala de soferi.

Dupa 3 saptamani, te duci si pici la traseu. Nu-i nimic, cu totii am avut succesuri si esece. Tine de stapanirea de sine de pregatirea teoretica si practica adecvata, dar si de noroc. Bulan!!! Ei dar sa zicem ca pici. Acum frumos… iti iei mataluta dosarul si te prezinti la politie peste alte 3 saptamani, pentru atentie o programare a examenului teoretic. Pai de ce nene peste 3 saptamani? Te duci peste 3 saptamani si iei examenul teoretic, dupa caCAre te programezi pentru traseu. Cine a avut rabdare si a citit, a mai si inteles, deduce foarte usor ca apoi te programeaza peste alte 3 saptamani la traseu. In total 6 saptamani. Indeajuns sa mai faci o scoala de soferi. Adica fix o luna si jumate pana te prezinti din nou in fata lu` palariosu`. Si ala ca vrea spaga ca nu vrea, esti la mana lui.

Si cercul continua. Un cacat de tara cu ochiii politistului. Adica mai marelui sau. El saracu n-are nicio vina ca iti cere tie 300 coco ca sa nu te mai tina asa. Si pana la urma omul dupa vreo 3 luni de inactivitate da 300 euro, trece examenul, dar el e praf, ca nu a mai invartit covrigul de amar de vreme. Si te omoara colo in masina, si politieeea e cu noi.

Pace tie!!! Si m…eeeeeeee lor!!! Ca bine zicea ala il stiti! Daca nu… vizualizati. E mai batrana dar face ciorba buna!

Reclame
 1. Trist, dar asevarat. Nu esti singurul care experimenteaza astfel de situatii. Asta e tara noastra, buna, rea… Asta-i legea o respecti! Daca nu… „crima si pedeapsa”… fii om deosebit si ia un topor sau emigreaza.
  Daca inca te revolta episoadele astea pur romanesti, atunci inseamna ca mai ai o sansa!
  Eu mai am putin…

  • Daca l-ai pune pe palarios pe loc repaus vreo 3 luni asa… cu experienta lui cu tot si tot n-ar lua carnetul la un examen de rutina. Si oricum e o imbecilitate sa pui examinator pe cei care incalca cele mai multe reguli de circulatie.

  • florian
  • 4 noiembrie 2010

  Popicu’ tot suparat a ramas, finca’ si-a luat amenda cand a intors pe linia continua ? :)))))
  Zi-le de dulce! prostii draq, care sunt ei prosti!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: